Død eller lige ved det?

Livet er intet, vi skal alle dø

Nogle gange kan man føle sig fastlåst i det samme mønster, selvom at man ikke længere er der. Man føler heller ikke, at man har nogen betydning, eller noget at stå for. Måske ved man ikke helt selv, hvem man er. Og så kommer frygten, frygten for at træde forkert måske endnu en gang.  Det er svært at komme ud af det, og det er mindst lige så svært at få hjælp. Der er nemlig ingen, som kender følelsen, hvis de ikke selv har oplevet den. Det er svært at snakke om det, og det er svært for mig at forklare det, men jeg vil forsøge.

Fotografi den 31-07-16 kl. 11.04 #2

Hvor har jeg tit stået i flere dage og ikke kendt meningen med min eksistens. Jo jeg skulle gå i skole, så jeg kunne få et job. Så skulle jeg arbejde og på pension. Der var intet andet? Og det var der ellers førhen, men det var forsvundet. Jeg vidste, der var en lykke, jeg ikke kunne finde. Men i dag har det lykkedes mig at finde den. Ikke at den dårlige følelse ikke er der mere, den er der bare mindre tit. Forskellen er også, at jeg nu slipper for, den kommer ud af det blå flere gange om ugen. Hvis vi havde stået to år tilbage, så havde jeg været nede nu. December havde givet mig en masse glæde, og efter juleaften, så kunne jeg igen mærke tomheden.

Denne følelse af sorg, ensomhed og tomhed kommer ikke af sig selv. Den kommer oftest, hvis man har noget med sig i bagagen. Om du er sendt på børnehjem som lille, er blevet syg eller blevet mobbet, vil det sætte sig i dig. Og det er ikke sikkert, det behøver at give konsekvenser for dig altid. Det er bare værd at huske på, at følelsen nok i bund og grund er naturlig. Problemet er bare, at man kan have fået et noget så godt liv, og så alligevel kan man ikke finde roen eller glæden.

IMG_5414

Min historie omhandler mit nuværende liv på godt og ondt. Jeg endte som mobbeoffer på min skole, selvom, jeg altid havde haft venner omkring mig hele tiden. Mobningen gjorde, at jeg endte på en livstruende vægt. Jeg mistede alt også mig selv. Jeg håber på, at jeg kan hjælpe andre. Hvis jeg kan det, så har mit helvede ikke været spildt.

Men hvordan finder man lykken, hvis man går med en dårlig følelse, der faktisk ikke har grund til at være der? Det er et godt spørgsmål, og jeg kan ikke svare på det præcist. Fordi jeg tror, det er individuelt, hvad der vil virke her. Det der virker for mig, behøver ikke at virke for dig. Man skal først og fremmest lære sig selv at kende, så kan man hjælpe sig selv. Det er bare vigtigt, at vi tager det stille og roligt, når vi vil jagte det normale liv igen. Man kan føle sig noget så rask, men der er altid en mulighed for at knække. Og det psykiske er ikke en sport, hvor man skal presse sig selv til grænsen. Det er en individuel grænse, som kun du selv kender.

Og med disse ord vil jeg til slut sige LIVET ER ALT VI SKAL PASSE PÅ DET. Og det finder man ud af, når man bliver bedre.

2 kommentarer

  • Lene Lorentzen

    Kære Christine…
    Jeg ville ønske, du havde skrevet: Livet er ALT, så vær der for hinanden, mens I kan <3
    Jeg kender godt følelsen af uendelig tomhed og tristhed, men dog også heldigvis også følelses af afsindig stor glæde, der kommer drønende igennem hele kroppen som en bølge af kærlighed, der bruser igennem mig. Jeg plejer at sige til mig selv, at jeg ikke kan føle de store højder, hvis jeg ikke også sommetider er nede og "skrabe bunden", så jeg accepterer "mørket", når det kommer. 🙂
    Lykke er for mig at være i harmoni – med sig selv – og sine omgivelser. Spørgsmålet er, om omgivelserne så giver én de positive energier, man selv forsøger at sende ud, om det så er familie, venner, kolleger eller naboer. Alt er et samspil, og de mennesker man elsker højest er oftest dem, der er den væsentligste faktor til, om man kan være i sin harmoni eller ej. Hvis min nærmeste familie feks oplever store problemer, så er jeg IKKE i harmoni, specielt ikke hvis jeg føler mig magtesløs. Kan man handle på noget og få et problem løst, så er det bare super, men kan man ikke, så er der dén forbandede magtesløshed at slås med.
    Dén ærlighed, som du kommer frem med er stor, og en ting som man oplever hos de færreste, der er meget ældre end dig. Nå jeg har det sværest, så har jeg behov for at KOMME UD, bevæge mig, se smukke billeder, tage billeder af naturen, måske male. Det er som om jeg bedst kan trække vejret et eller andet sted derude, måske på en høj bakketop med gode udsigter…og som om glæden derved "lusker" sig ind i mig igen..
    Jeg tænker, du har ret i, at dén følelse vil være individuel ved hvert enkelt menneske, og at dét må være op til den enkelte at prøve at føle efter: Hvad vil kunne bringe en form for glæde i mig? ..og så GÅ efter det. At tvinge sig selv til at HANDLE, velvidende at måske gider jeg ikke lige nu, men det kan bringe mig fra A-til B.
    Endnu engang tak for dine eftertænksomme tanker.
    Godt nyt år <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • christinelevinhansen

      Det var nu mere for at give en direkte tråd til den dårlige tanke. Det var ikke ment i en dårlig betydning. Hvis du læser nederst nu, så har jeg tilføjet en konklusion. Fordi meningen med indlægget var jo, at man skulle glemme de dårlige tanker. Jeg ville gerne vise alle, hvad disse tanker drejede sig om. 🙂 For ja, livet er alt, og det skal vi huske på. Men det er ikke det man tænker i den dårlige situation, selvom det er det rigtige. Du har helt ret, det er smukt skrevet Lene <3 Jeg er meget glad for din støtte og din søde kommentar, det er rart at få feedback. Og så er det så dejligt, når en læser kan spejle sig selv i noget af det, jeg skriver.! 🙂 Tak! Er glad for, du vil læse med.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Død eller lige ved det?