Praktik på Plejehjem

Tag det ikke med hjem?

Jeg har været lidt stille på bloggen igen, da jeg lige har været i min første praktik på plejehjemmet Frøavlen. Det har været spændende og super rart fordi, jeg har været omgivet af nogle rigtig søde og imødekommende mennesker. Samtidig har det også været udfordrende. Det er bestemt ikke det samme at have teori, som når man kommer ud i praksis. Især smertemæssigt har jeg været udfordret grundet mine hofter, der sidste år blev opereret for anden gang.

Efter min praktik, har jeg indset hvor svært det er ikke at tage sine oplevelser fra jobbet med hjem. Det er faktisk umuligt eller ihvertfald, hvis man skal lade helt være. Fordi når du er i kontakt med andre mennesker, bliver det jo en del af din hverdag. De påvirker dig som alle andre, du omgives med også fritiden. Og hvis det ikke påvirker en, når man møder mennesker i deres mest sårbare situationer, så er det mærkeligt.  Derfor kan det godt være man kan lære ikke at lade oplevelserne fra jobbet ødelægge en eller påvirke alt for negativt. Jeg vil bare sige, at man ikke skal føle sig dum, når folk siger “Du skal jo lade være med at tage jobbet med hjem”. Fordi det er okay, hvis det hænder, at man er blevet påvirket meget af noget, man har oplevet. Det er naturligt, og det har intet at gøre med, at man ikke er rustet til sit fag.

I sidste ende tror jeg, det er godt somme tider at stoppe op og tænke over ens oplevelser. Man skal ikke ligge det hele bag sig uden at skænke det en tanke, det er heller ikke sundt. Det er bestemt ikke altid, du skal have dine oplevelser fra jobbet med hjem, men nogle gange kan det måske være godt. Giv dig selv lov til at stoppe op og tænke engang imellem. At være følsom kan også give fordele, når man skal hjælpe andre. Det betyder bare, du har hjertet med dig.

Eviila.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller undre dig over noget, så smid gerne en kommentar.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Praktik på Plejehjem