Et tomrrum

De Smukke Piger

Efterhånden har jeg fulgt en del med i dokumentaren “De Smukke Piger”. Jeg synes det er lidt skræmmende, den måde at “det smukke” fremstilles som. Pigerne der deltager, er i forvejen sygeligt tynde, og ikke nok med det. Gang på gang får de af vide, at de alligvel skal tabe sig for at have en krop som en model. Det er lige før, at jeg synes, det er værre end når H og M ligger billeder ud på nettet af deres modeller for at sælge tøj. Pigerne i dokumentaren har ingen former. Og så kalder man serien “De Smukke Piger”, altså dem, som man skal leve op til. Hvis man som teenager føler sig tyk, bliver det ikke bedre af at se undervægtige modeller få af vide, at de skal tabe sig.

skinny girls split

Jeg har selv kæmpet med en livstruende vægt på grund af anoreksi. Det har taget mig lang tid at komme op i vægt og tilbage til livet igen. Mit liv var ikke værd at leve som tynd, fordi jeg havde det ikke godt. Jeg valgte dog ikke selv, at jeg ville tabe mig. Anoreksien udviklede sig hos mig på grund af mobning og chikane, jeg kunne ikke mere. 

I et klip vises en af de unge modeller, som skal træne efter henvisning trods sin lave vægt. Det bliver ikke sagt sådan, i stedet gøres det naturligt. Hun bliver faktisk dårlig under optagelsen ude af stand til at genoptage træningen. Men når vi fortæller vores unge,at det er den rigtige figur, hvad skal det så ende med? Hvis Prada ønsker en så tynd pige, at hun næsten ikke kan stå på sine ben efter et mode show?.. Helt ærligt, så risikerer man med det program, at endnu flere unge piger bliver bange for deres eget spejlbillede. Der er ingen normalvægtige piger, som ligner dem i serien om “den smukke pige”. Skal de piger så tabe sig for at opnå, det der kaldes “det smukke”?.

De her piger brænder virkelig for at blive model, og det er spændende at se. Det er bare for risikabelt at udstille det sygelige som det smukke. Det kan gøre mig sur, at man kan finde på det. Fordi det er ikke lykken at være så tynd, og den bagside ser man ikke. Mange af de modeller, som kommer frem ligner anoreksipatienter, og hvem siger, de ikke er det? Ihvertfald er det næsten 100% sikkert, at de vil tabe sig indtil, at de er brugbare dukker. Jeg forstår ikke, at man kan finde på at vise sådan et billede som nutidens skønhedsideal. Vi har i forvejen piger, som kæmper kampen om livet imod anoreksien.

2 kommentarer

  • Hilde Greve

    “Pigerne i dokumentaren har ingen former. ”
    Mener du selv, at man kun er ” god nok”, hvis man har former?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • christinelevinhansen

      At være god nok handler ikke om udseende. At være god nok handler om hvordan man handler i livet og om, hvordan man er som person. Det er ligegyldigt om man har former eller ej. Vigtigst af alt er det hvordan, man behandler andre. Desuden er det ikke pigerne men DR, jeg synes der træder forkert i denne sammenhæng.

      Hvis du hentyder til, at jeg selv har været meget tynd, så var jeg ikke bange for at være for tyk. Jeg var ødelagt af mine omgivelser. Jeg synes under ingen omstændigheder, at folk skulle se ud som mig, nej. Jeg kender de fysiske og psykiske konsekvenser af at blive så tynd, derfor bekymrer programmet mig.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et tomrrum