Livet med et BMI på under 15

Skrid møgso!

En rigtig god måde at illustrere mobningen mellem en pigegruppe er et hof på et slot. Jeg fik tideligere hug for at kalde medløberne for hofdamer herinde, mine modstandere blev sure og gik i forsvar. Jeg kan bare se, at andre har tænkt tanken før mig.

 

Vi mobber dig ikke, vi holder dig bare udenfor. 

 

20110324-190226-557831_0

Jeg er blevet mobbet gennem flere år, mobningen startede i folkeskolen. Jeg endte med at få en spiseforstyrrelse på grund af mobningen.  Jeg har flyttet skole to gange, men mobningen fulgte med. Min situation var ikke kørt så langt ud, hvis forældrene fra min første klasse havde grebet ind. Desværre skete det modsatte, mig og min familie blev angrebet af et forældrepar med trusler og løgne. I dag går jeg på HF og blogger for at hjælpe andre. Jeg har det langt bedre i dag, Men jeg har ændret mig med andres magt, og det er først nu, at jeg lære den nye mig at kende.

Jeg fik anoreksi – Læs her

 Politikken skriver:

Når der er mobning blandt piger, vil det ofte ske efter et mønster, der bedst kan illustreres med hierarkiet ved et hof. Alle pigerne i en klasse kan placeres i en cirkel med én eller to dronninger i midten.

Dronningen får ikke sin status uden, at hun har specielle værdier, som gør at de andre piger ser hende som den smarte. Det kan være fordi, hun har et stort selvværd, er velopdraget og dannet, og dermed vitterlig har noget ekstra at byde på over for de andre piger. Problemet opstår, når pigen, der har denne førerposition, ikke er positivt indstillet på at få de andre piger med, og for eksempel skal bestemme hvem, der må lege med hvem. Den dominerende pige, bestemmer et sæt regler, de andre følger dem, for ikke at blive udelukket.

En dronningen bliver ikke naturligt væltet fra sin plads i det danske samfund, hun bestemmer selv hvordan, hun går af. Det er for det meste det samme i pigegruppen, hvorimod hofdamerne til en hver tid kan udskiftes. Følger man ikke dronningens regler, kan man som hofdame udstødes af flokken. Og ens plads i hierakiet, vil man for alt i verden ikke miste. Politikken fortæller, at nogle piger ikke turde blev hjemme skønt, de var syge, de ville beholde deres plads på hoffet/pigegruppen. Frygten for udelukkelsen skaber en mobbekultur. Man tør simpelthen ikke andet end at følge flokken, og det samme gør mange forældre. De vil helst ikke risikere deres egen position, dermed kan de komme til at bakke børnene op i dårlig opførsel. For at sidde i toppen som dronningen, skal man have støtter. Når der er meget gruppedannelse og pigefnidder i klassen, skal forældrene vågne op og tage ansvar. Forædrene skal sørge for at deres børn er sociale og ikke bare vil høre deres egen mening.

Disse støtter kom i mit tilfælde også fra de voksne. De mest dominerende, af dem, som mobbede mig, var søskende. Bag dem stod forældrene, de støttede dem hele vejen igennem mobbeperioden. Derudover havde de magten over de andre unge og forældre. Fordi pigerne havde altid været populære og fik i skolen en førerposition. De var børn af forældre, som havde de vildeste fester selv i de små klasser, De havde gaver med, når de kom hjem fra en af deres mange ferier. Forældrene gjorde alt for at, deres børn skulle være de magtfulde og dominerende. Dominansen har fulgt dem siden. Det undrer mig at så mange bekendte og venner ikke greb ind og bare vendte mig og min familie ryggen bare fordi, at de dominerende havde talt.

En besked fra en gammel hofdame 2013, starten på mobningen. Jeg kom aldrig med til festen, hun turde ikke spørge:

Folk kan heller ikke være bekendt at tage til Nytår hos dig, også ikke invitere dig med til noget hos dem. Og hvis jeg er sådan må du endelig sige det. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg kan gøre andet end at spørger ****** og ****** om du må komme med til deres. :-*

Pigegruppen som et hof – Politikken

Jeg har fået ideen her fra politikkens artikel. Jeg synes det er en god måde til at gennemskue mobningen mellem piger.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller undre dig over noget, så smid gerne en kommentar.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Livet med et BMI på under 15