Mishandlede hunde

Vold på nettet

Nettet er det bedste sted at mobbe. Her står man ikke ansigt til ansigt med den, man snakker til. Derfor behøver man ikke have samvittigheden med sig. Måske tænker man ikke over, hvordan man behandler hende, der sidder bag skærmen. Man kan hurtigt gemme sig, og man kan endnu hurtigere udstille folk. Derfor er nettet det perfekte mobbegrundlag.

51-hjkl_Fotor

Vejen til fred for mobning er svær at finde online. Denne besked modtog jeg efter, at jeg havde blokeret dem, jeg mente medvirkede til min mobning. Den blev sendt fra en andens Facebook – profil.

ask.fm er den perfekte side til at hate på andre. Jeg har tidligere nævnt, at jeg måtte slette min profil grundet hate derinde. Jeg oplevede også en trusler på hjemmesiden, og jeg kunne jo ikke lade være med at blive utryg. Her er det nemlig muligt at skrive anonymt, og dermed kan man ikke opdages som mobber.

Facebook er det perfekte sted at udelukke folk og danne kliker. Der er rige muligheder for grupper, begivenheder, hemmelige grupper og samtaler mellem 2 til mange flere. Og det er ikke rart, da man når dertil og ved, at man bliver udstillet i en lukket chat. Hvis man er en af dem, som bagtaler andre i åbne forums på Facebook, skal man også have i tankerne, at man ikke er anonym. Og nogle gange kan man komme til at skade andre uden måske at vide, hvad man egentlig gør. Fordi det bliver først levende, når man sidder som den, der bliver angrebet på nettet. Det er jo bare en skærm ikke? Det er det ikke for offeret.

Snapchat

Jeg har ikke selv oplevet mobning på appen, men jeg har også valgt ikke at benytte den så meget. I dag har jeg venner, men da appen udkom følte jeg ikke, at jeg ville få det bedre af at have den. Jeg var meget ensom og blev stadig udstillet og bagtalt. Derfor ønskede jeg ikke at se på alle de festligheder, jeg var udelukket fra. Og det er på sådanne sider, at man kan vælge, hvad der er bedst for én selv.

Mail

På mail kan man som næsten alle andre sociale netværk henvende sig direkte til en person. Det er mere formelt en sådan noget som Facebook, dermed kan det virke lidt voldsomt. Der er ikke mange, som vælger at mobbe her, når man snakker unge mennesker. Men har jeg oplevet at mails er godt brugt. Det føltes meget ubehageligt, da mig og mine forældre blev udsat for chikane over mail. Det var pludselig voksne mennesker, som gik til angreb i lange mails. Og her kunne de sige alt det de havde lyst til, vi kunne ikke løbe fra det.

Det er vigtigt, at man tager mobning over nettet lige så alvorligt som fysisk mobning, da begge dele kan føre til alvorlige konsekvenser for den mobningen rammer. Det er så nemt at svine folk til, når man ikke kan se dem i øjnene. Jeg tænker bare, om det ikke var nemmere at lade være?

17076061_217419078727571_5418714182981779456_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller undre dig over noget, så smid gerne en kommentar.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mishandlede hunde