Mig selv til side

Smarte tøser

Internettet skaber et nyt problem, som der ikke kan løses i forskellige institutioner. En folkeskolelærer kan ikke bestemme over sociale grupper på eksempelvis Facebook. Derfor bliver udelukkelse af bestemte personer på en måde okay. Der er nemlig tit ikke nogle, som stopper det. Igen må det hos unge mennesker være forældrene, der griber ind.

Med et sådan socialt fællesskab på nettet er ikke synligt, og man har jo ret til privatliv. Spørgsmålet er hvor grænsen går, og om vi ved, hvad vi egentlig gør. Nu har jeg fået mobningen på afstand i mit eget liv, derfor vil jeg nu nævne min egen oplevelse af Facebook – grupper. I min årgang havde de “smarte” piger deres egen gruppe.

AK – pigerne festede og snakkede bare sammen som almindelige veninder. Der var bare lige det, at der ikke var andre velkomne i fællesskabet. I den gruppe var der også dem, som bestemte, hvem der skulle være med. Hvis du ikke var smart nok, kunne du sejle din egen sø. Små teenagepiger kan ikke altid se, hvad de gør forkert. Derfor er det en god ide, at forældrene hjælper dem på vej til at handle korrekt. Det undrer mig, at ingen forældre i min situation havde lyst til at hjælpe deres egne piger på vej.

Mit budskab er ikke, at forældre skal kigge i deres børns beskeder og vide, hvad de skriver til deres veninder. Man skal som forældre bare være opmærksom på, hvad nettet kan.  Og som voksne mennesker skal vi huske på, at udelukkelse er det samme som mobning. Det kan altså også komme til at foregå i voksenlivet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller undre dig over noget, så smid gerne en kommentar.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mig selv til side