Så lad mig dog forsvinde

Gør en kæmpe forskel nu!

Vi lever i et hieraki i den danske ungdom, hvor vi kæmper om de gode sociale pladser. Der er fra populære til upopulære. Vi kan bare ikke altid selv vælge, hvor vi er placeret. Vores omgivelser bestemmer for os, hvem vi skal være. Og de mest dominante kan endda få lov til at vælge nogle helt fra. Jeg siger ikke, at det er alle de populære, som er dumme. Derfor vil jeg nu snakke til de fornuftige. Fordi man har en kæmpe magt som en vellidt person. Faktisk kan man bruge sin magt på en god måde og gøre en kæmpe forskel. De kan nemlig hjælpe de svage, fordi de har noget magt. Bare noget så simpelt som en invitation til en forfest, privatfest eller bytur, det kan gøre en masse. Nogle gange er det nok bare at inddrage de lidt undertrykte i en samtale ved skolebordet.

Christine iphone 029

Jeg er blevet mobbet i flere år, mobningen gjorde, at jeg endte på en livstruende vægt. Det var ikke kun jævnaldrende, som medvirkede i mobningen, derfor var det svært at gøre noget. I dag har jeg kæmpet mig tilbage til livet, og overtaget styringen af mit eget liv. Jeg blogger nu for at bruge mine erfaringer til at hjælpe andre i lignende situationer. Det har ikke været nemt at skrive om mine egne oplevelser og min hverdag, men jeg føler, at det er det rigtige. Man kan ikke bekæmpe mobning i stilhed, desværre giver det konsekvenser at udtale sig som offer eller tideligere offer.

Det er svært at bryde sin egen rolle som den stille, hvis ingen ønsker at møde en på en ordentlig måde. Det var klart mine omgivelser, som engang valgte mig som enspænder. Jeg havde altid haft mennesker omkring mig både på skolen og derhjemme. Jeg var en social ung pige, som bare var klar til de fedeste ungdomsår. Jeg skulle ud og drikke mig mega fuld og æde mig fed med tøserne dagen efter. Der var bare nogle, som valgte, at jeg ikke skulle have lov at have mine første ungdomsår. Jeg fik frataget mig en rigtig fed tid trods min modvilje. Min omgangskreds valgte, at jeg skulle udelukkes. Flertallet vandt, og jeg blev alene. Heldigvis fik jeg festet igennem i 1.g. Det var helt klart noget, som jeg havde kæmpet for at få lov til. Jeg kendte heldigvis et par fra 10. klasse, som lukkede  mig ind i varmen. Desværre blev klassen splittet op efter det ene år. Siden da har jeg ikke været inviteret til ret meget, jeg har selv kæmpet for at få lov at komme med et par steder. At tage i byen, var der jo ingen, som satte en stopper for,men i Faaborg er det privatfesterne der dominerer. Og hvad hjælper det at være på diskotek, hvis man ikke kan føle sig tryg?

Og jeg snakker også til de forældre, som måske læser med. Fordi de kan sammen med deres børn gøre en forskel. Ingen skal stemples derhjemme og ingen skal fravælges ved en lejlighed, hvor man skal mødes. Det er vigtigt at snakke positivt om selv den lidt sære i klasen.

Det har gjort meget for mig, at jeg havde en fantastisk familie, som virkelig har hjulpet mig. Jeg er også meget taknemmelig for de venner som stod ved mig gennem mobningen, og som stadig står ved mig.

Det har gjort meget for mig, at jeg havde en fantastisk familie, som virkelig har hjulpet mig. Jeg er også meget taknemmelig for de venner som stod ved mig gennem mobningen, og som stadig står ved mig. I dag er jeg begyndt at opbygge et nyt netværk. Jeg har en masse fantastiske venner på min HF, og jeg nyder mit sidste år på HF i Faaborg med de fantastiske mennesker. 

Når man ikke altid selv vælger sin rolle, bliver man undertrygt som person. Man får ikke lov til at være sig selv, og det ødelægger ens selvtillid og ens mod på livet. Man kan aldrig vide, om den fravalgte nu i virkeligheden er så mærkelig, dum eller kedelig, som man tror. Fordi man kan ikke dømme en person på baggrund af andres meninger. Og man kan ikke dømme en undetrykt person, fordi en undertryk t kan ikke vise hvem han eller hun i virkeligheden er. Så gør nu den forskel man har mulighed for. Fordi hende den populære er da bare et fantastisk menneske, hvis hun både har overskud til at være den vellidte og den søde. Hvorfor ikke give andre en chance, hvis man er vellidt nok, har man intet at tabe. Hende som mobber og har held med det, fordi at andre følger hende, ville også have held med at hjælpe de svage. I sidste ende, får man også selv mere ud af at hjælpe andre, for hvem kan holde af en mobber? Jeg vil tro at mobberens medløbere bare er bange, de tør ikke andet end at følge med strømmen. Det er en ond cirkel, fordi man burde som gruppe stoppe op og tænke sig om en gang imellem. Man kan jo også hurtigt ryge med strømmen uden egentlig selv at ønske det.

Grunden til dette indlæg var, at jeg var ret meget nede i går. Jeg kigger som alle andre unge mennesker på de sociale medier. Imens jeg bare sidder herhjemme, fester andre unge mennesker. Jeg ville bare så gerne være med, og det gør mig rigtig ked af det, når jeg fravælges gang på gang. Når man står i min situtation er det de små ting, som tæller.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller undre dig over noget, så smid gerne en kommentar.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så lad mig dog forsvinde