Ikke jeres offer

Faaborg Gymnasiums Miljø

Jeg vil gerne kommentere på Faaborg Gymnasie´s elevdyk endnu engang. Der var nogle, som misforstod mit budskab med indlægget. Aldrig har jeg sagt, at alle elever har det dårlig på Gymnasiet. Der er bare nogle, som ikke kan føle sig til rette eller holdes udelukket af andre. Det konkluderer jeg på baggrund af mine egne oplevelser og andres.

Fordi der kørte rygter rundt om mig i krogende, fik jeg ikke den gode Gymnasieoplevelse.

Det rørte mig meget, at jeg modtog beskeder fra andre, som havde oplevet at måtte flytte fra Gymnasiet. De skrev til mig den aften, hvor jeg havde udgivet mit indlæg. Derudfra kan jeg konkludere, at jeg ikke er den eneste, som ikke har haft en god oplevelse med Faaborg Gymnasie. Og det er klart, er der ikke er mange, som fortæller åbent, hvorfor de flytter. Det giver nemlig smæk, hvis man siger det mindste forkert i denne her by ihvertfald. Det er klart, at de som er højtråbende og tør stille sig frem, er dem, som er trygge i deres omgivelser. Man bliver bare som menneske nødt til at se på andre end sig selv. Der er helt sikkert et stort antal af elever, som er glade for deres Gymnasietid i Faaborg, men der er altså også andre end dem.

Det er klart at dem, som styrer og er populære har det godt. De tør stille sig frem og fortælle, hvor godt de har det. Derudover tør de hakke en som mig ned fordi, de har deres store fælleskab. Jeg siger ikke, at alle, der er glade, er dumme. Der er jo også personer, som fungerer godt uden at mobbe og stå i spidsen.

Dem, der står helt uden for et fælleskab, råber ikke højt om deres situation, jeg selv fortalte ikke i starten hvorfor, jeg stoppede. Det kender jeg op til flere personer, som heller ikke gjorde. Jeg ved ikke hvor stor en andel elever fra Faaborg Gymnasie, som ikke har det godt i dag, dog ved jeg at flere er flyttet på grund af et dårligt socialt miljø. Det er ikke bare en påstand, men jeg vil selvfølgelig ikke udtale mig om de personer. Jeg synes personligt at lige meget hvad, så er der ikke nogle der fortjener at skulle flytte midt i et uddannelsesforløb, fordi voksne mennesker opfører sig som babyer.

2 kommentarer

  • Mathilde

    Jeg tror ikke du skal fokuserer på Faaborg Gym..
    Jeg tøver ikke med at sige, at jeg tror at alle gymnasier er på den måde.. De fleste uddannelses systemer generelt..
    Jeg har ikke altid kunne lide det du skriver, den måde du vælger at skrive tingene på, hvad dine fokuspunkter er og hvordan du forklarer dem, men der burde seriøst snart laves om på skolesystemerne, ikke kun eleverne, men systemet generelt.. Men ja, elever er ikke gode mod hinanden og det er meget opdelt i blandt dem. Alle kan benægte det, men alle ved det er sandt. Og det burde ikke være sådan, ingen fortjener at føle sig holdt udenfor..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • christinelevinhansen

      Jeg tror helt sikkert, du har ret i det, som du skriver.På bloggen har jeg valgt at skrive min historie meget åbent og taget nogle fokuspunkter op, som er relevante i forhold til den. Desværre vil jeg mene, at der skal laves om på både eleverne og skolen. Og det skal gøres før, de er så gamle, at det er for sent. Du har helt ret i at systemet er noget lort, det er det allerede i folkeskolen. Men vi bør tage hånd om det der, hvor det er.

      Men jeg giver dig fuldstændig ret i dine udtalelser. Og tak for din saglige kritik.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ikke jeres offer