Z-plastik virkning

En kronisk lidelse

Med alle de mange børn, som kommer i en skole, er det ikke unormalt, at der kan forekomme konflikter. Derfor er det ikke pinligt og noget, at skolen skal se bort fra af den grund, hvis der forekommer nogle problemer. Det er først når skolen ignorerer konflikter, at det bliver pinligt. Og det er også først her, at mobning får sin grobund. Mobning opstår ikke bare ud i det blå, der er en konflikt op til selve mobningen. Og hvis der ikke er det, er der et dårligt socialt miljø på skolen.

Christine Levin Hansen er blevet mobbet i skolen. Så meget, at hun skiftede skole. Hun oplevede dog at mobningen fulgte med, hvilket resulterede i, at hun udviklede anoreksi. Christine har startet en blog for at fortælle om, hvordan det er at være mobbeoffer. Sted: Kildetoften 50, 5600 Faaborg. Dato: 27/07/2016 Journalist: Sofie Janerka Foto: Alex Tran

Jeg er blevet mobbet gennem mange år, det førte blandt andet til, at jeg udviklede anoreksi. Selvom jeg i dag har det langt bedre, kæmper jeg stadig med mit dårlige ry og gamle rygter. Mit håb er, at jeg kan bruge mine oplevelser til at hjælpe andre, så har mine dårlige år givet bare lidt mening. 

Fordi man skal ikke nå derud, hvor mobningen er en kamp at få stoppet. Så er man nået derud, hvor skolen ikke har taget nok hånd om børnene eller de unge. Da min mobning startede, var det en lille konflikt mellem mig og mine bedste veninder, hvor jeg blev holdt uden for. Da lærerne ikke kunne få pigernes adfærd til at vende, gav de på en måde op. Til sidst var der ingen anden udvej, end at jeg skulle flytte klasse, men konflikten var der stadig, og jeg var meget ked af det. Så gik det først galt, fordi affæren med at ignorere mig fortsatte. Jeg var jo blevet hende, som var valgt fra, og dermed var jeg ikke smart. Da jeg skulle starte i 9.klasse var mobningen et år efter den startede konflikt så voldsom, at jeg måtte flytte skole. Det så lærerne som en mulighed for at glemme det, som var sket. Det førte til, at de kliker, som var dannet under min udelukkelse, og dem der havde udviklet sig som mobbere forblev sådan. Jeg blev ikke glemt, og derfor stoppede mobningen mod mig ikke. Faktisk udviklede mobningen mod mig sig endnu mere efter, at jeg flyttede skole.

Og ikke nok med det, så forblev det sociale mønster fra årgangen dårligt mellem pigerne. Så står man med et nyt problem, når de der skal på Gymnasiet og mødes der, fordi så er man sammen med sin klike igen. Og her er man voksen, og mobningen burde ikke forekomme. Det var folkeskolens ansvar, at det her var stoppet for længe siden, det var ikke mit. Jeg har selv valgt at fortælle, men det skulle heller ikke være nødvendigt. Og det vil ske igen for andre, hvis der ikke tages hånd om det sociale før, at der er risiko for mobning.

Mobning skal ikke behandles, det skal forebygges.

Mobning skal forebygges ikke bekæmpes.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller undre dig over noget, så smid gerne en kommentar.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Z-plastik virkning