Det hele går stærkt

Udbrændthed eller depression

Udbrændthed og depression er ikke det samme. Og det skal du huske på, når du føler din hverdag uoverskuelig og meningsløs.  Jeg har erfaring med, at man godt kan føle sig deprimeret uden at være det. Udbrændthed og depression er ikke det samme. Lige nu har jeg haft en svær periode, hvor jeg stort set ingen udfordringer har kunne overkomme. Dagene har føltes langt, og jeg har haft mest lyst til at ligge ned og fordybe mig i alt andet end hverdagens pligter. Men hvad vil det sige? Hvis du læser med her, kan det være du måske selv står i en situation, hvor du lider af udbrændthed. Men at være udbrændt betyder altså ikke, du er endt i en depression.

girl-1149933_1280

Jeg er blevet mobbet, og det førte til, at jeg fik anoreksi. Det har taget mange af mine kræfter at komme på benene igen. Min blog omhandler mine tideligere oplevelser og min kamp tilbage til livet. 

 

Hvad er udbrændthed? 

Det er en form for overbelastning og stress. Tit forekommer det efter, at du har haft en periode, der har været hård eller travl. Udbrændtheden kan også være et tegn på, at man overbelaster sig selv. Det kan være svært at gøre noget, når man ikke føler nogle af ens hverdagsrutiner kan vælges fra. Jeg har oplevet, at det er svært at udtrykke hvorfor, at jeg er udbrændt. Fordi det har især været min fortid, der har trykket mig. Jeg følte først udbrændtheden kom efter, at jeg havde fået mere ro omkring mig. Derfor kan jeg tillade mig at sige, at du sagtens kan være udbrændt af din fortid eller dine oplevelser.

Tegn på udbrændthed

  • Selv de mindste udfordringer i din hverdag føles som store uoverkommelige bjerge. Du bliver slået ud af det mindste.
  •  Du føler dig ikke til stede der, hvor du er “lige nu”.
  • Følelsen af kronisk træthed vil ikke forlade dig, og du kan ikke sove fra den.
  • Du har mavepine, når du skal igang.
  • Du føler dig hele tiden presset. Selv når du ikke burde være det.
  • Du føler hele tiden, der er noget du skal, og du kan ikke falde til ro. Selvom der ikke er noget, du skal forlader følelsen dig ikke.
  • Du vil gerne have, at alt er perfekt hele tiden.
  • Det kan være svært at falde i søvn. I nogle tilfælde ligger du måske med tanker og bekymringer hele natten.
  • Følelsen af tristhed er tæt på dig, du har nemt ved at blive ked af det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller undre dig over noget, så smid gerne en kommentar.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det hele går stærkt