Udbrændthed eller depression

Hvor skal du studere?

Nu har jeg fundet frem til, hvor jeg gerne vil studere henne. Det kan være en svær beslutning, og det er værd at overveje, hvor man ville passe bedst ind. Fordi det er rigtig dejligt at have fundet sit drømmestudie, men studiestedet betyder faktisk også en del.

Her er mine overvejelser i forhold til studiemiljø med både fordele og ulemper af studievalg.

En lille skole

I forhold til tryghed og overskuelighed kan det virke godt med en lille skole. Jeg har selv valgt Sygeplejerskeskolen i Svendborg. Da jeg besøgte skolen havde jeg indtrykket af, at der blev lagt meget vægt på nærhed blandt lærere og elever. Her var det muligt at komme i en klasse og spørge ind til emnerne i timerne. Derved var det mere afslappet og stille og roligt. Dog må man nogle gange forvente, at de mindre steder måske er knap så vilde i forhold til sådan noget som fester. Men hvorfor skulle man ikke kunne få fyldt behovet for fester op alligevel? Man har jo i små fællesskaber bedre mulighed for at lære alle og kende. Herved vil man også kunne arbejde i grupper med kendte mennesker, hvor vi ved, hvem vi skal forholde os til.

Jeg synes et lille sted kan være rart, hvis man ikke har haft det så nemt i sin skolegang, ellers hvis man har haft meget sygdom.

 

En større skole

De stører skoler giver mulighed for at møde mange nye ansigter. Her er man sikker på, at møde mange andre end bare de lokale. Fordi der kommer helt sikkert folk fra alle steder, det gør der dog også i mindre grad på de små skoler. Men her er rige muligheder for arragementer og fester hver uge. Der er lidt mere fart på, og man kan da helt sikkert finde nogle, der passer til en selv.  Det ved jeg ihvertfald der er mange steder i Odense. Jeg overvejede selv at studere i Odense, men lige nu valgte jeg også efter transporten. Det kan være nemmere at møde flere mennesker over længere tid, der vil komme nye ansigter tit.

Jeg tror ulempen ved at studere et større sted er, at man måske skal tage mere ansvar for egen læring. Det er forskelligt fra sted til sted, men det er det indtryk, jeg har fået inden for uddannelser under sundhedsvæsenet. Der er større mulighed for, at man ikke er tilknyttet til en enkelt lære. Men det kan til visse tider også være en fordel.

 

Et stort sted

Det kan helt sikkert være fedt at studere i eksempelvis København eller Århus. Det der har gjort, at jeg ikke har undersøgt uddannelsesstederne yderligere er, at det er dyrt at bo i nærheden af disse uddannelsesteder. Og hvis man brænder for det, så kan der måske findes af en løsning. Men jeg har selv for meget her på Fyn, som jeg ikke vil forlade. Så er det simpelthen ikke vigtigt nok for mig.

Men igen er der meget mere fart på i Århus og København, og der er rige muligheder for at feste og styrke sine bekendtskaber.

 

HUSK!

Det man skal huske på, når man vælger uddannelsessted er, at man får det samme ud af sin uddannelse lige meget hvor man er på det faglige niveau.  Men det er klart nemmere at få en god uddannelse og nogle gode år, hvis man er i det rigtige miljø. Og vi er forskellige, så det er vigtigt at vælge efter ens egne behov og ikke venindens eller forældrene. København lyder fedt, men man skal spørge sig selv “Trives jeg der?”, fordi en lille by kan måske være det rigtige i stedet. Det er en god ide at besøge de forskellige uddannelsesteder og se, hvad de tilbyder.

Det er vigtigt at huske på at forhold mellem underviser og elev og tiden til den enkelte kan være forskellig fra sted til sted. Man skal gøre op med sig selv, om man vil være mere selvstændig i sin måde at tilrettelægge sin læring på, eller om man vil have den ekstra støtte.

Hvis man følger sit hjerte og mavefornemmelse, så kan det ikke gå helt galt. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller undre dig over noget, så smid gerne en kommentar.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udbrændthed eller depression