Tag det ikke med hjem?

Drop eksamensangsten

Personligt har jeg ingen problemer, når det kommer til eksamen. Nok fordi jeg har prøvet at blive mobbet og dermed udstillet på så mange andre måder, at jeg er blevet ligeglad. Fordi en eksamen handler ikke om udstillelse, det handler om at stråle på bedste vis. Der er rigtig mange, der især er angst for mundtlige eksamnier, og jeg kender flere, hvor det ødelægger rigtig meget at tiden op til eksamen.

Men hvorfor være bange? Der sidder oftest kun to personer, som ser rigtig mange nervøse rigtig mange gange på en dag. De ser også mange fremlæggelser, fejl osv…
Men det er altså ikke noget, de tænker videre over, og hvad hvis de gjorde? Der kan ikke ske noget. Og hvis man slapper af og er sig selv, så får censor og underviser det bedste indtryk af dig. Hvis man har gjort, hvad man kan, så kan man ikke gøre mere.
Og de er ret ligeglade med hvordan du snakker eller ser ud, alle mennesker er forskellige.

Og nervøsitet er okay, men tænkt over hvorfor, du er nervøs. Måske kan du gøre noget ved det? Det sænker altid nervøsiteten, hvis man er godt forberedt. Det er ikke sikkert, du kan komme af med din angst, men du kan lære at bearbejde den. Personligt synes jeg det er sjovt at vise, hvad jeg kan og har arbejdet med. Så er der et formål med det, jeg har brugt min tid på.

Og helt ærligt, du ser jo ofte ikke de mennesker igen? Det er ikke pinligt at fremlægge, alle folk skal igennem det. Gør det til din personlige fremlæggelse, så du kan føle dig hjemme. Følg din mavefornemmelse og find ud af, hvad der gør det nemmest for dig at komme igennem eksamensperioden. Mit råd er at forsøge at vende dine tanker, hvis du går med eksamensangst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller undre dig over noget, så smid gerne en kommentar.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tag det ikke med hjem?